31 oktober, 2017 admin

Campinglivet med husvagn och husbil!

Bild på husvagnar som njuter av sin frihet

Vinslövs Fritidscenter älskar att uppleva Sverige!

När man äger en husvagn eller husbil så får man ett nytt perspektiv på semestern i Sverige. Man kan åka precis överallt utan att oroa sig om boende, busstrafik eller tågtabeller. En frihet som man inte riktigt kan uppleva när man måste boka allt och stressa för att hinna med schemat. Stress är en välkänd faktor för flera allvarliga sjukdomar och livsfarliga hälsofaror. Folk arbetar nu alldeles för mycket, även på sin fritid och semester, och alla borde kunna hitta ett sätt att reducera sin stress genom semester eller fritid. Vi tror starkt på att mer tid i naturlivet och att uppleva nya spännande platser är ett fantastiskt botemedel mot den vardagliga stressen. Att befinna sig direkt i naturen ger oss en känsla av närhet med jorden, det går inte riktigt att återspegla på skärmen.

Bild på en härlig landsvägUppleva Sverige på hjul!

Vissa gillar att tågluffa sig igenom Sverige och besöka platser i närheten av tågrälsen. Men varför begränsa sig till linjetrafik? Med husvagn och husbil har man möjlighet att ta precis vilken väg man vill, vilket resmål man vill och var man vill sova för natten. Kanske blir det en solnedgång vid skogsgränsen någonstans i Småland? Eller varför inte längst upp på berget i Norrland? Möjligheterna är oändliga och endast du begränsar dina resmål!

Platser som Vinslövs Fritidscenter rekommenderar.

Vi möter många äventyrare som färdas på egna hjul och får ofta flera rekommendationer på resmål i vårt avlånga land. Det är inte sällan som vi tar med oss dessa resmål på våra egna semestrar med husbilen och därför tänkte vi ge er lite rekommendationer på vad ni kan besöka under er semester på hjul!

  • Kamelparken, Öland

    Här kan ni se livs levande, svenskfödda, kameler! Ja ni läste rätt, svenska kameler! Bengt Erlingsson, som varit med i ”Bonde söker fru”, har ägt parken sedan den började. Här kan hela familjen hitta något roligt att göra. Bengt erbjuder flera aktiviteter såsom kamelridning, kamelklappning, matning m.m. Ett härligt besök som inte får missas om man tar vägarna förbi Ölands fina landskap!

  • Trollskogen, Öland

    Ännu ett riktigt härligt besök på Öland är Trollskogen, 100 hektar skog som ligger på den nordostliga sidan. En storfavorit hos barn där man kan få guidade turer genom skogen där flera snälla troll bor. Vill man istället utforska skogen på egen hand så finns det en vandringsstig som tar vandrarna på en färd genom skog, ut på stenstranden och till historiska platser. Här kommer ni aldrig ha en tråkig stund!

  • Älgsafari, Markaryd

    Vi styr om vägen upp till Markaryd och här kan man minsann gå på älgsafari! Här erbjuds det guidade turer genom deras mark och under turerna får man se flera älgar, hjälpa till att mata de och om älgarna är snälla den dagen så kommer de fram och vill ha en lite klapp på huvudet. Ett härligt besök för barnen som kommer bli ett favoritminne för resten av livet. Att uppleva svensk natur på nära håll är en upplevelse som allt färre personer gör idag.

Detta var bara några av dem resmål som vi ger rekommendationer på, se vår sida om Campinglivet för fler resmål. Vi uppdaterar listan allteftersom vi får in fler rekommendationer så var inte rädd att posta din semester på vår Facebook-sida eller skriv en kort rekommendation på Twitter genom att tagga oss i inlägget!

Tagged: , , , , ,

Comment (1)

Comments are closed.