2 januari, 2018 admin

5 tips för ditt fordon under vintern

Bild på listaUnder de kalla månaderna blir camping-fordon oftast stillastående i kylan. Genom att det inte används så finns det en risk av att packningar torkar, bromsvätskan tar åt sig fukt eller annat slitage på förbrukningsprodukter i fordonet. Här kommer några tips om hur du bäst tar hand om ditt fordon under vintern!

 

 

 1. Parkera fordonet i ett varmt utrymme!

  Låt inte ditt camping-fordon stå i minusgrader och riskera att gummipackningar spricker! Har du inget garage så finns det ofta utrymmen som man kan hyra av en granne eller hos sin lokala bilhandlare. Genom att ha fordonet i ett varmt utrymme så är det även lättare att tvätta och ta hand om det. Om det inte är lika kallt så har man inte lika bråttom att lämna garaget!

 2. Kör några kilometer i veckan

  Har du vinterdäck på fordonet så är det bra att motorn är igång och den får köras. Åk ett par kilometer med jämna mellanrum så att du kan upptäcka felaktigheter eller den behöver åka in på service. Det är bättre att hitta problemen innan än när man väl är på vägen under våren eller sommaren!

 3. Kontrollera packningar

  Ett irriterande fel som kan hända när man ska åka ut och ska uppleva semestern på hjul är när packningar spricker. Du blir stillastående och förlorar en massa tid som skulle kunnat läggas på att njuta av din resa. Gå igenom alla packningar och beställ hem även om du inte hittar något fel, man kan aldrig ha för många extra-packningar!

 4. Gå igenom vätskenivåer

  Medans camping-fordonet ändå står still så är det bra om man förbereder fordonet för avresa i slutet av vinter-tiden. Fyll på olja, bromsvätska, spolarvätska, kylvätska m.m. Spolarvätska är även en förbrukningsvara som alltid går åt så det är bra om man ställer en extra dunk i bagaget ifall man använder allt i behållaren. Är det ett tag sen du bytte bromsvätska så kan det vara bra att åka in till din lokala bilhandlare eller mekaniker och kolla om bromsvätskan har dragit åt sig något vatten under vintern.

 5. Ta en titt på sommardäcken

  Man vill helst inte stå redo att åka på semester och så är sommardäcken slitna. Det kan ta veckor att få nya däck och då är ju semestern redan över!

Följ Vinslövs Fritidscenter på Facebook och läs inlägg om våra härliga kunder tillsammans med deras nya drömfordon!

Tagged: , , , ,