28 mars, 2018 admin

5 bil-tips inför sommaren!

Under våren är det dags att ta fram sin husvagn eller husbil och förbereda inför semestern i sommar. Här kommer en liten ”check-lista” på vad man borde ha koll på när man gör sig redo för äventyren!

 1. Kolla över pappren & försäkringar

  Se till så att allt stämmer i pappren om fordonet. Registreringsbevis, försäkring m.m. Är inte allt som det ska ifall det utförs en kontroll under resan eller om olyckan är framme så kan det stå dig dyrt. 

 2. Tillbehör och reservdelar

  Grundläggande tillbehör borde kollas över. Se till att varningstriangeln inte har smitit från sin plats i bagaget, den är obligatorisk att ha med sig även om man reser utomlands. Gör en extra koll på reservhjul/et/en och se till att det finns luft. Är man mitt ute i skogen och behöver byta ut ett sinat däck så är ett tomt reservhjul till noll nytta.

 3. Service och besiktning

  Dem flesta har koll på sin besiktning men ha det i er check-lista för att vara säkra, ibland gör man misstaget att lägga det längre fram i tiden och så har man glömt bort det! Har ni inte servat husvagnen eller husbilen på ett bra tag så kan det vara bra att boka in ett besök hos er verkstad. Ni vill att ert fordon ska vara i det bästa skick den kan vara i när ni lämnar avfarten, det minimerar risker för motorstopp, olyckor och andra svårigheter under färden. Se till att oljan byts, packningar byts ut och att bromsarna får lite kärlek!

 4. Planera resans gång i god tid

  Kanske har ni funderat på platser ni vill resa till redan under Jul-firandet. Nu är det dags att lägga rutten! Ta god tid på er, allt behöver inte sitta i sten på en dag. En timme varje kväll, tills ni känner att ni är klara. Då ger ni er tid att fundera på de olika delarna i resan och gör inga förhastade slutsatser som kan göra er resa lite mindre uppfyllande. Har ni campingvänner? Ta del av deras åsikter och dela med er av era planer. Fler ögon ger fler möjligheter!

 5. Mat, sängkläder & hygien

  Börja redan nu med att packa bilen eller vagnen med torrvaror till köket som kryddor, ris, flingor, kex etc. Skriv gärna ner allt på en lista så har ni full koll på om det är något som saknas innan resan. Alla sängkläder borde tvättas, strykas och förvaras i husbilen eller husvagnen så att inget kommer bort vid packningen. Ta en god titt runt omkring levnadsutrymmet efter städningen för att kontrollera att allt ser bra ut. Fyll på med husvårdsartiklar och hygien.

Nu har ni en kort lista att checka av när ni tar fram er husvagn eller husbil från vinter-förvaret!

Läs mer om Vinslövs Fritidscenter!

Tagged: , , , , , , ,