5 bil-tips inför sommaren!

Under våren är det dags att ta fram sin husvagn eller husbil och förbereda inför semestern i sommar. Här kommer en liten ”check-lista” på vad man borde ha koll på när man gör sig redo för äventyren!

 1. Kolla över pappren & försäkringar

  Se till så att allt stämmer i pappren om fordonet. Registreringsbevis, försäkring m.m. Är inte allt som det ska ifall det utförs en kontroll under resan eller om olyckan är framme så kan det stå dig dyrt. 

 2. Tillbehör och reservdelar

  Grundläggande tillbehör borde kollas över. Se till att varningstriangeln inte har smitit från sin plats i bagaget, den är obligatorisk att ha med sig även om man reser utomlands. Gör en extra koll på reservhjul/et/en och se till att det finns luft. Är man mitt ute i skogen och behöver byta ut ett sinat däck så är ett tomt reservhjul till noll nytta.

 3. Service och besiktning

  Dem flesta har koll på sin besiktning men ha det i er check-lista för att vara säkra, ibland gör man misstaget att lägga det längre fram i tiden och så har man glömt bort det! Har ni inte servat husvagnen eller husbilen på ett bra tag så kan det vara bra att boka in ett besök hos er verkstad. Ni vill att ert fordon ska vara i det bästa skick den kan vara i när ni lämnar avfarten, det minimerar risker för motorstopp, olyckor och andra svårigheter under färden. Se till att oljan byts, packningar byts ut och att bromsarna får lite kärlek!

 4. Planera resans gång i god tid

  Kanske har ni funderat på platser ni vill resa till redan under Jul-firandet. Nu är det dags att lägga rutten! Ta god tid på er, allt behöver inte sitta i sten på en dag. En timme varje kväll, tills ni känner att ni är klara. Då ger ni er tid att fundera på de olika delarna i resan och gör inga förhastade slutsatser som kan göra er resa lite mindre uppfyllande. Har ni campingvänner? Ta del av deras åsikter och dela med er av era planer. Fler ögon ger fler möjligheter!

 5. Mat, sängkläder & hygien

  Börja redan nu med att packa bilen eller vagnen med torrvaror till köket som kryddor, ris, flingor, kex etc. Skriv gärna ner allt på en lista så har ni full koll på om det är något som saknas innan resan. Alla sängkläder borde tvättas, strykas och förvaras i husbilen eller husvagnen så att inget kommer bort vid packningen. Ta en god titt runt omkring levnadsutrymmet efter städningen för att kontrollera att allt ser bra ut. Fyll på med husvårdsartiklar och hygien.

Nu har ni en kort lista att checka av när ni tar fram er husvagn eller husbil från vinter-förvaret!

Läs mer om Vinslövs Fritidscenter!

5 tips för ditt fordon under vintern

Bild på listaUnder de kalla månaderna blir camping-fordon oftast stillastående i kylan. Genom att det inte används så finns det en risk av att packningar torkar, bromsvätskan tar åt sig fukt eller annat slitage på förbrukningsprodukter i fordonet. Här kommer några tips om hur du bäst tar hand om ditt fordon under vintern!

 

 

 1. Parkera fordonet i ett varmt utrymme!

  Låt inte ditt camping-fordon stå i minusgrader och riskera att gummipackningar spricker! Har du inget garage så finns det ofta utrymmen som man kan hyra av en granne eller hos sin lokala bilhandlare. Genom att ha fordonet i ett varmt utrymme så är det även lättare att tvätta och ta hand om det. Om det inte är lika kallt så har man inte lika bråttom att lämna garaget!

 2. Kör några kilometer i veckan

  Har du vinterdäck på fordonet så är det bra att motorn är igång och den får köras. Åk ett par kilometer med jämna mellanrum så att du kan upptäcka felaktigheter eller den behöver åka in på service. Det är bättre att hitta problemen innan än när man väl är på vägen under våren eller sommaren!

 3. Kontrollera packningar

  Ett irriterande fel som kan hända när man ska åka ut och ska uppleva semestern på hjul är när packningar spricker. Du blir stillastående och förlorar en massa tid som skulle kunnat läggas på att njuta av din resa. Gå igenom alla packningar och beställ hem även om du inte hittar något fel, man kan aldrig ha för många extra-packningar!

 4. Gå igenom vätskenivåer

  Medans camping-fordonet ändå står still så är det bra om man förbereder fordonet för avresa i slutet av vinter-tiden. Fyll på olja, bromsvätska, spolarvätska, kylvätska m.m. Spolarvätska är även en förbrukningsvara som alltid går åt så det är bra om man ställer en extra dunk i bagaget ifall man använder allt i behållaren. Är det ett tag sen du bytte bromsvätska så kan det vara bra att åka in till din lokala bilhandlare eller mekaniker och kolla om bromsvätskan har dragit åt sig något vatten under vintern.

 5. Ta en titt på sommardäcken

  Man vill helst inte stå redo att åka på semester och så är sommardäcken slitna. Det kan ta veckor att få nya däck och då är ju semestern redan över!

Följ Vinslövs Fritidscenter på Facebook och läs inlägg om våra härliga kunder tillsammans med deras nya drömfordon!

Sun Living S 75 SL

Är ni på jakt efter en ny husbil? Sun Living S 75 SL kan vara ert nya fordon!

Ett prisvärt kraftpaket

Sun Living S 75 SL ger mycket för pengarna och passar perfekt som en första husbil. Till en kostnad av 670 000 kr så levererar Sun Living en husbil som man förväntar sig i dem högra prisklasserna, till bra kvalité! Husbilen är manuell och under huven hittar vi en Fiat 2.3 som ger en effekt på 130 hK! Karossen är halvintegrerad med taksäng och sidorutorna är mörklagda. Fordonet är utrustat med servostyrning, ABS-bromsar, god planlösning med långbäddar, airbag, antispinnsystem och mycket mer! Med en totalvikt av 3500 kg får man plats med mycket och lite mer därtill. Sun Living S 75 SL drivs på diesel.

Inredning i Sun Living S 75 SL

Inuti Sun Living S 75 SL hittar ni ett fullständigt vinkelkök med gasolspis, kylskåp, gasolugn, förvaringslådor, diskho och vattenkran! Dusch och toalett finns med handfat och förvaringsskåp. Här finns ingen chans att fötterna blir kalla med elektrisk golvvärme genom boendeytan. Materialet på skåp och väggar har träd som motiv, för att väcka den mysiga camping-känslan man får när man sover ute i det fria bland träden!

Längre back hittar vi sovplatserna. Två stycken långbäddar med förvaringsskåp ovanför och mysig belysning mot väggen. Förvaring under sängarna samt möjlighet att utöka med ytterligare en långbädd i mitten genom att dra ut en lucka, en hel del sovplats för ytan!

I den främre delen av fordonet finns det fem stycken färdplatser med ett bord.

Sun Living S 75 SL har flera förvaringsutrymmen som man kommer åt utvändigt och överraskar i sättet Sun Living tar till vara på ytan i och utanför fordonet!

Har ni missat att Vinslövs Fritidscenter finns på Facebook? Där ser ni inlägg om våra härliga kunder och bilder på deras nya köp, redo för nya äventyr!

Besegra halkan med vinterdäck till husbilen!

Bild på vinterväg

Har ni bestämt er att besegra halkan i vinter och ta en ”hjul”-resa med husbilen? Härligt! Det finns dock några saker som man måste hålla kolla på innan man ger sig ut i träsket av vinterdäck! Både regler kring husbilen samt märket på däcken spelar roll i ert val av rätt vinterdäck för ert fordon.

Min husbils totalvikt är 3 500 kilo eller under, vilka regler gäller för vinterdäck?

Om totalvikten är 3 500 kilo och neråt så gäller samma regler för husbilar som för personbilar och lätta lastbilar. Fordonet ska ha vinterdäck både fram och bak mellan den 1 december och den 31 mars. Om det är vinterväglag utanför den perioden ska fordonet ha vinterdäck. Detta är inget som borde göras i sista minuten om man har planer på att resa med bilen eller husbilen under vintern. Ta till vana att göra det under mitten av november, innan snön kommer! Annars kan det vara svårt att ta sig till verkstaden som ska göra däckbytet om det kommer ett chockfall av snö.

Hur är det med vinterdäck för fordon över 3 500 kilo?

Ungefär 35 procent av de registrerade husbilarna i Sverige väger över 3 500 kilo. Enligt lagen ska dessa fordon ha vinterdäck eller vinterutrustning på drivaxlar under samma period som personbilar och lätta lastbilar samt när det är vinterväglag. Är fordonet bakhjulsdrivet så kräver lagen att endast bakaxlarna är klädda med vinterdäck. Är den istället framhjulsdriven så ska alla axlar ha vinterdäck.

Säkerheten först!

Viktigt att notera är att det inte är rekommenderat att köra bakhjulsdrivet med sommardäck på framdäcken utan att byta samtliga däck till vinterdäck på fordon över 3 500 kilo. Utan vinterdäck på framaxlarna kan bilen lätt bli understyrd på halt väglag och sluta reagera på styrningen.

Köp märken som har forskning bakom sig och med bevisad testning. Nokian är ett märke som rekommenderas av många och håller hög kvalité. Man kan säkert hitta billigare märken men är det lägre priset värt den skyhöga risken med att hamna i diket eller värre? Ta det försiktigt på vägarna nu under vintermånaderna och njut av festligheterna med familj och vänner!

Nu är det snart *hjul* igen!

Halvvägs genom november och man känner i temperaturen att julen är runt hörnet. Lite tråkigt för de flesta campare då det inte är idealt att sova i husbil under vintermånaderna men lite camping-värme ska vi nog kunna ta med in i kylan! Under vintern är det ett perfekt tillfälle för att fräscha upp husvagnen eller husbilen lite med nya textiler, renovering av ytskikt eller varför inte en ny färg? Förbered noga inför semestern så slipper man en massa problem som kan dyka upp senare!

Julklappstips till camping-vänner!

Det gäller att vara tidigt ute med julklappshandeln så att man lugnt och sansat kan rulla sig fram till julafton och njuta av familjeglädjen och glöggen. Vi har tagit fram lite julklappstips till camping-vänner eller varför inte din camping-partner!

Wunderbaum med pepparkaksdoft

En present som aldrig slår fel hos fordonsägare som vill känna julstämning varje gång de sätter sig i bilen eller husvagnen. Wunderbaums är oftast väldigt billiga så ge gärna bort ett par stycken i olika dofter så att mottagaren kan varva med dofterna och känna julen ännu längre!

Dekaler med favoritmotiv

Med dekaler av olika motiv kan man göra sitt fordon ännu mer personligt och markera sin egen stil. Även här har vi en väldigt billig gåva som man gärna kan ge bort med fler olika motiv!

Presentkort på händelser, bensin och resmål i vårt avlånga land!

Vi känner ju till att våra camping-vänner gillar att resa och uppleva nya platser. Så varför inte ge bort presentkort eller rabatt-kuponger på unika resmål i Sverige? Något som alltid är uppskattat kan vara ett presentkort på någon av de populära bensin-mackarna i området. Nu när priset på bränsle är på uppgång så tas ett värdekort på några hundra gärna emot ute på vägen!

Dynor till inredning

Kanske är det dags för en ”makeover” på sofforna i camping-vännernas camping-fordon. Ge bort nya dynor av SvenskaDynor som Vinslövs Fritidscenter AB är återförsäljare av!

Under julen är det extra viktigt att uppleva tiden med varandra och visa vänlighet. Med kaffe, glögg, saffransbullar och pepparkakor hoppas vi att julkänslan finner er till hjärtat under december.

Bild på tomtenisse

Tankar vid köp av nytt camping-fordon, del 2!

Bild på färgglad husbil

Detta är en fortsatt artikel, se första delen här!

Kanske ser ditt drömfordon ut såhär! Ditt fordon ska reflektera dig som person och vara enligt ditt tycke. Färg och form är en viktig del som många väljer bort då det är en ”världslig sak”. Man vill ju känna sig lite unik och inte bara en del i gruppen, våga stå ut med dina färger! Men det kan vara helt okej att välja bort unika färger och former om man endast är intresserad av funktionaliteten av fordonet.

Forma ditt egna fordon med tillägg

En bild på resande husbil bland bergAtt lyxa till ditt fordon med extra tillägg ger en bättre upplevelse under resans gång men tar även en lite större bit av budgeten. Hur ska man välja vad som behövs och vad som ska väljas bort?

Det är i stor del upp till dig själv, vi försäkrar oss alltid att ditt fordon är enligt svensk vägstandard men ger dig många möjligheter till att anpassa just ditt fordon efter dina behov. Planera gärna resor medans du tittar på fordon, olika resmål kan kräva olika anpassningar till ditt fordon. Åker man runt bland berg och hårda tillstånd så kan är det bra att lägga mer på bättre däck och kanske till och med ett extra däck ifall olyckan slår till. Kanske planerar ni att ta en skön tur nere i Spanien nån gång och behöver ha koll på temperaturen i fordonet, ingen vill ju sova i +30 grader! Då kan ett extra bra luftsystem passa bra i ert fordon.

Håll koll på din budget!

En budget är väldigt viktig att sätta upp innan du bestämmer dig för märke och årsmodell. Om man inte tidigt sätter upp en budget är det lätt att man köper saker som man inte använder eller egentligen behöver. Vad som är just din prisklass beror mycket på dina behov och vad du ska använda fordonet till. En familj med två småbarn och två vuxna kan behöva en hel del utrymme och då kan det vara värt att lägga till lite på budgeten för att ha råd med ett större fordon. Medans en familj med barn över 18 år kanske inte behöver det extra utrymmet då barnen kommer att spendera en stor del av sin tid utanför fordonet.

Det var allt för denna gång, vi tänker nog att fortsätta lägga till fler delar när vi känner att vi hittar goda idéer som kan hjälpa våra kunder att hitta sitt rätta fordon. Som vi tidigare nämnt, om ni fortfarande är osäkra så kom gärna förbi våra lokaler och prata med våra härliga medarbetare över en kopp kaffe så svarar vi på de frågor ni har kring ert köp!

Väkommen!

 

Tankar vid köp av nytt camping-fordon!

 

En bild på ett vägskäl i härlig natur

Att köpa sitt första camping-fordon kan likna vägskälet i bilden ovan, det finns flera vägar att ta och för att hitta sin egna väg kan det uppstå en massa frågor. Vilket märke är bäst? Vilken årsmodell ska man välja? Hur undviker man ”dåliga” affärer?

Ta det lugnt! Vi kan hjälpa dig med dina frågor. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några saker som kommer hjälpa dig att göra ett informerat val och hitta det rätta fordonet för dina intressen!

Bild på en stoppskylt

Stopp och belägg! Hoppa inte in i ett köp utan att först veta vad det är du får. Detta är en typiska ”fälla” som oseriösa försäljare använder sig av där dem försöker skynda på en affär och lura dig till att köpa luft. Ta alltid reda på vad försäljaren är för en sorts person. Är det en privatperson som vill sälja sitt fordon på nätet? Försök alltid att planera ett besök så att du med egna ögon kan se vilken kvalité fordonet är i. Kolla rost, bromsar, besiktningsregister m.m. Fråga efter bevis som kan försäkra dig om att den håller svensk vägstandard. Efter ett köp är det upp till dig att försäkra dig om att ditt fordon är säkert för vägen och för dina medmänniskor.

Vill du undvika risken att komma i kontakt med oseriösa försäljare när du vill handla begagnat? Besök våra lokaler och träffa våra härliga medarbetare för personlig hjälp eller gå in på vår sida på BytBil och se vårt utbud av nytt och begagnat!

För familj-utflykter och semester-resor

Semester med familjen i husvagn och husbil är ger dig stora möjligheter att planera din resa efter eget schema, läs mer om detta i vårt senaste inlägg!

När det kommer till att välja fordon för din familj så finns det flera frågor som måste besvaras. Hur stor är familjen? Hur gamla är barnen? Ska ni semestra i Sverige eller i Europa? Detta är några av de viktigaste frågorna som måste besvaras för att kunna hitta rätt fordon för dig och din familj. För en större familj är det optimala kanske en husvagn där man kan få plats med fler bäddar och mer utrymme för barnen att leka. Är barnen äldre och vill hellre uppleva nattlivet där ni semestrar så kanske en husbil passar bättre då man inte utnyttjar så mycket utrymme annat än bädden.

Vi sätter punkt för denna artikel just nu, håll gärna ett koll på vårt flöde för mer information framöver eller besök våra lokaler och få hjälp med ert val av ett nytt camping-fordon av våra fantastiskt kunniga medarbetare som gärna svarar på frågor över en kopp kaffe!

Campinglivet med husvagn och husbil!

Bild på husvagnar som njuter av sin frihet

Vinslövs Fritidscenter älskar att uppleva Sverige!

När man äger en husvagn eller husbil så får man ett nytt perspektiv på semestern i Sverige. Man kan åka precis överallt utan att oroa sig om boende, busstrafik eller tågtabeller. En frihet som man inte riktigt kan uppleva när man måste boka allt och stressa för att hinna med schemat. Stress är en välkänd faktor för flera allvarliga sjukdomar och livsfarliga hälsofaror. Folk arbetar nu alldeles för mycket, även på sin fritid och semester, och alla borde kunna hitta ett sätt att reducera sin stress genom semester eller fritid. Vi tror starkt på att mer tid i naturlivet och att uppleva nya spännande platser är ett fantastiskt botemedel mot den vardagliga stressen. Att befinna sig direkt i naturen ger oss en känsla av närhet med jorden, det går inte riktigt att återspegla på skärmen.

Bild på en härlig landsvägUppleva Sverige på hjul!

Vissa gillar att tågluffa sig igenom Sverige och besöka platser i närheten av tågrälsen. Men varför begränsa sig till linjetrafik? Med husvagn och husbil har man möjlighet att ta precis vilken väg man vill, vilket resmål man vill och var man vill sova för natten. Kanske blir det en solnedgång vid skogsgränsen någonstans i Småland? Eller varför inte längst upp på berget i Norrland? Möjligheterna är oändliga och endast du begränsar dina resmål!

Platser som Vinslövs Fritidscenter rekommenderar.

Vi möter många äventyrare som färdas på egna hjul och får ofta flera rekommendationer på resmål i vårt avlånga land. Det är inte sällan som vi tar med oss dessa resmål på våra egna semestrar med husbilen och därför tänkte vi ge er lite rekommendationer på vad ni kan besöka under er semester på hjul!

 • Kamelparken, Öland

  Här kan ni se livs levande, svenskfödda, kameler! Ja ni läste rätt, svenska kameler! Bengt Erlingsson, som varit med i ”Bonde söker fru”, har ägt parken sedan den började. Här kan hela familjen hitta något roligt att göra. Bengt erbjuder flera aktiviteter såsom kamelridning, kamelklappning, matning m.m. Ett härligt besök som inte får missas om man tar vägarna förbi Ölands fina landskap!

 • Trollskogen, Öland

  Ännu ett riktigt härligt besök på Öland är Trollskogen, 100 hektar skog som ligger på den nordostliga sidan. En storfavorit hos barn där man kan få guidade turer genom skogen där flera snälla troll bor. Vill man istället utforska skogen på egen hand så finns det en vandringsstig som tar vandrarna på en färd genom skog, ut på stenstranden och till historiska platser. Här kommer ni aldrig ha en tråkig stund!

 • Älgsafari, Markaryd

  Vi styr om vägen upp till Markaryd och här kan man minsann gå på älgsafari! Här erbjuds det guidade turer genom deras mark och under turerna får man se flera älgar, hjälpa till att mata de och om älgarna är snälla den dagen så kommer de fram och vill ha en lite klapp på huvudet. Ett härligt besök för barnen som kommer bli ett favoritminne för resten av livet. Att uppleva svensk natur på nära håll är en upplevelse som allt färre personer gör idag.

Detta var bara några av dem resmål som vi ger rekommendationer på, se vår sida om Campinglivet för fler resmål. Vi uppdaterar listan allteftersom vi får in fler rekommendationer så var inte rädd att posta din semester på vår Facebook-sida eller skriv en kort rekommendation på Twitter genom att tagga oss i inlägget!

Hitta Vinslövs Fritidscenter på bytbil!

Vinslövs Fritidscenter – Nya och begagnade husvagnar och husbilar

Drömmer ni om att ta er an vägen och njuta av friheten att kunna sova och uppleva omgivning när ni bestämmer? Med husvagn och husbil är denna dröm inom räckhåll! Med ett brett sortiment av nya och begagnade husvagnar och husbilar är vi säkra på att ni kan hitta något som passar just er! Genom BytBil kan ni kontakta oss på Vinslövs Fritidscenter för mer information om vårt sortiment, vad vi kan göra för er och några andra funderingar ni kan ha gällande vid köp av husvagn och husbil.
Vi välkomnar er gärna till att använda formuläret där för att kontakta oss så återkommer vi så snart som möjligt!

Jag vill kontakta er direkt på telefon istället för genom mejl, hur gör jag då?

Absolut! På vår Facebook-sida hittar ni vår kontaktinformation i högra spalten. Ni kan även gå in på Kontakta oss här på sidan för att hitta vår kontaktinformation.
Skulle ni inte komma fram till oss direkt så försök gärna en liten stund senare, vi jobbar så effektivt som möjligt för att komma i kontakt med just er så vi kan hjälpa er
hitta er nästa husvagn och husbil. På Facebooks inläggs-sida kan ni även se våra nöjda kunder och kommentera på deras nya köp.

Vill ni istället besöka oss och få en mer personlig hjälp? Adressen till våra lokaler finns bland kontaktinformationen på facebook-sidan!

Vinslövs Fritidscenter finns på Facebook!

Sociala medier

Vi vill gärna göra vår kontakt med våra kunder mer personlig. Vad är mer personligt än att låta våra kunder komma in i värmen hos Vinslövs Fritidscenter genom vår Facebook-sida! Här kan ni se inlägg om det senaste hos oss och våra nöjda kunder som gärna poserar framför sina nya fordon med äventyr i blicken. Vårt sortiment från det nyaste på marknaden till det bästa ibland begagnade husvagnar och husbilar finns även tillgängligt på sidan.

Över 1300 personer gillar vår sida och följer våra inlägg! Kom in du med i värmen och kom i kontakt med oss som jobbar här.

Hitta fordon till salu!

Under menyvalet Fordon till salu kan ni se vårt omfattande sortiment av nya och begagnade husvagnar och husbilar. Här kan ni se priset för respektive fordon ihop med relevant information för att på bästa sätt kunna informera er som kund om den höga kvalitén som vi håller här på Vinslövs Fritidscenter. Kontakta oss gärna om ni vill ha mer information eller har några funderingar vid ett köp av ert dröm-fordon!

Se inlägg på våra nöjda kunder!

Under menyvalet Inlägg kan ni se våra kunder med deras nya fordon, redo för äventyr och upplevelse när och vart de vill! Om du har några funderingar om produkten så skriv gärna en kommentar under inlägget så återkopplar vi med svar så snabbt som möjligt.